Гостовање у Бањалуци

Bgf kvartet - Banja Luka koncert

 

Поклон Генералног конзулата Бањалучанима поводом Дана града: гостовање Гудачког квартета Београдске филхармоније у Бањалуци

 

Гудачки квартет Београдске филхармоније одржао је 22. арпила 2016. године концерт у Народном позоришту Републике Српске, под називом „Бањалуци на дар“, као поклон Генералног конзулата Србије грађанима Бањалуке поводом Дана града.

Чланови Гудачког квартета су Јелена Драгнић (прва виолина), Владан Лончар (друга виолина), Борис Брезовац (виола) и Александар Латковић (виолончело), музичари Београдске филхармоније, који су 2011. године основали Гудачки квартет у оквиру оркестра. Њихова уиграна интерпретација је одисала, од почетка до краја концерта, енергичним и темпераментим изразом, употпуњена топлом лириком и сензибилношћу за различите стилске карактеристике музичких дела.

Koncert_22.04._2

Koncert Banja Luka

У тежњи за богатством звука, Гудачки квартет је пружио јединствено задовољство бројној публици, која је била видно дирнута музиком и емоцијом концерта, па је дугим и срдачним аплаузом наградила извођаче и више пута их враћала на сцену.

Додатак концертном програму, био је извођење сетне химне српских ратника без земље „Тамо далеко“ на бис, што је изазвало опште одушевљење публике која није успела да се уздржи од певања њених најемотивнијих делова.

Koncert_22.04._3

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић је, након овог изузетног концерта, Јелени Драгнић првој виолини квартета, поклонио посебно аранжирану корпу са цвећем и позвао публику на зеједничко дружење уз коктел који је приређен у сарадњи са компанијом Мтел.