Јелена Драгнић, прва виолина

Jelena by Zoran Mesarević

Виолинисткиња Јелена Драгнић је магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду класи проф. Дејана Михаиловића. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Кристиане Хуткап и Игора Озима. Такође, као стипендиста Фондације Walter Stauffer, завршила је специјалистичке студије у Кремони, у класи Салватореа Акарда. Под уметничким вођством овог еминентног уметника наступала је као члан ансамбла Musica da camera Italiana. Јелена је сарађивала и са виолинисткињом Лианом Исакадзе на Летњој академији Моцартеум у Салцбургу, 2010. године.

Као стални члан Београдске филхармоније, на месту прве виолине тути, од 2006. године, наступала је под палицом диригената као што су Зубин Мехта, Сер Невил Маринер, Урош Лајовиц. Била је концертмајстор и дугогодишњи члан камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа, са којим је свирала и као солиста.

Током 2010. године Јелена је позвана да учествује на оперским и симфонијским турнејама Камерног оркестра Малер (Mahler Chamber Orchestra), на фестивалима и у концертним сезонама у Баден-Бадену, Луксембургу, Дортмунду, Есену, Франкфурту и Паризу, којима су дириговали Кент Нагано и Даниел Хардинг.

Члан је Гудачког квартета Београдске филхармоније од његовог оснивања, 2011. године.

Јелена је и вођа других виолина у Belgrade Chamber Orchestra.